It's my right to tell anything in this blog
Enjoy reading guys :)
No SPAMMING please !
If you're unhappy , please click here
Please leave your url - shout box
So it's easy for me to follow yours


NO COPYCATS ALLOWED !

Kalu taknak dengar lagu , please scroll down and turn off :)



Tuesday, February 25, 2014

Hidup di UPSI


Assalammualaikum.

Hello readers. Post ke 2 untuk tahun 2014. Phew! Busynyaaaa. Tak sempat nak curi masa untuk update belog dah lanie.

Masuk tahun ini , bulan 2 dah masuk 5 bulan dah kehidupan di UPSI ni. Ada baik ada sederhana , ada hmm takmoh cakap.

Kehidupan di UPSI banyak mengajar aku berdikari. Yelah , aku tak pernah sekalipun duduk asrama malahan duduk berjauhan beberapa inch dengan mak pun dah terasa sedihnya hidup macam anak terbuang. Ini kan pulak nak berjauhan beratus batu macam sekarang ni ha. Tapi setakat ni alhamdulillah aku bukan anak terbuang kihkih.

Bulan pertama menetap di kolej, Allah je tahu betapa sebaknya hidup aku. Yelah, kalu boleh 24/7 mak nak call, anak kesayangan kata kauuuu kahkah. Aku pantang kalu dengar suara orang tersayang time tu , nak je rasa nak meraung jerit kuat-kuat bagi orang opis kolej tu dengor and straight the way anto aku balik kedah. Tskkk.

First sem tu juga ajar aku bersabar wakakak. Manakan tidak , first time nak hadap kolej takdak air dari pagi sampai ke malam. Bagi aku kalu elektrik takdak boleh lagi menumpang hidup kat lampu henpon cikai ke , lampu lappy ke. Ni air noksssss. Mana nak cari ?! Sampai satu tahap mandi dekat Tol Tanjung Malim semata-mata nak hidup. One word , Berdikari.

Class not bad. New environment kot. Kawan baru hiks. Pakwe baru hiks eh takdak. Cara study university dengan sekolah 100% lainnya. So aku berbangga dengan diri sendiri sebab aku hanya memerlukan seminggu untuk adapt dengan surrounding macam tu.
Dh la , takmau cakap. 






No comments: