It's my right to tell anything in this blog
Enjoy reading guys :)
No SPAMMING please !
If you're unhappy , please click here
Please leave your url - shout box
So it's easy for me to follow yours


NO COPYCATS ALLOWED !

Kalu taknak dengar lagu , please scroll down and turn off :)



Wednesday, October 26, 2011

3 movies ....

Assalammualaikum guys !

Di kesempatan ini , saya ingin mengucapkan Selamat Hari Deepavalli untuk penganut agama Hindu dan Salam 1Malaysia weheee. Tetiba opening entry dengan ucapan 1Malaysia bajet nak tunjuk ramah la ni phuiii tapi hampeh. Onyommnyommm. Ok stop.

Ok , this is just a random post la kan as hari ini tak keluar mana baget perempuan melayu terakhir spent time kat dalam bilik , mengintai dari tirai kamar baget tunggu ehem datang ambil bawak jengjalan pusing pusing makan angin wuwuuu. Sabar min sabar. Kereta takdak so harapan nak keluar pun yellek la kan. Ok done. #Min , kemon la , dah dua perenggan ekau habiskan tapi mana main point ekau? waduh waduh.

Ok ini serious. Cetengok tajuk balik. 3 movies ? Apetuu apetuu ? Acane acanee ? Eww , baget comel la kan cakap cenghituu. Ok. Sepanjang aku habiskan cuti aku kat Sunway with him , kami dah habiskan 3 movies. Cayalah. Yelakan , dah sumpah boringgg taktau nak buat hapee , so we decided tengok movie je laa. The first movie yang kami tengok is Paranormal Activity 3. Time queue nak beli ticket sumpah ramai and kami ingat takde harapan nak tengok tapii taraaaaa... time booking , tempat punyaa la banyak. So , kami curious gila la kan takkan la ceghita ni tak laku like hello.. cerita ni best ! Tapi when kami masuk time 11.45pm #yes , 15mins more before 12am .... ! , bapak ramai and all seats almost full. So , total review for movie nii , best gila laa but aku tertidur for a few mins sebab penat petang tu tak habis so ada kepeningan sikit la kan. Aku terjaga kejap sebab dengar jerit and sound effect yang kuat. Ehem pun tertidur kejap tapi siap pesan kat aku jangan tidurr. Seee , sehati sejiwa wehee ok stop. Tapi the ending was unpredictable laa. Korang pun tak sangka benda tu berlaku and I was likeeee eh , betul ke ? 0_o. MUST WATCH !




Second movie is Real Steel ! Ini sumpah gempak gila la kan and kami pun ambil tempat centre sebab before this tengok cerita Paranormal , seat agak atas and the position tu tak selesa sebab terlampau tinggi. Tengok orang bawah is like tengok ekau kecik besar kecik besarr jee. So , kami decide ambil tempat bawah sikit than before. Time tengok cerita ni sumpah aku tak kejip mata even for a second. Memang gempak sangat tengok the robot(s) fight sana sini and rasa macam nak tarik je robot tu keluar daripada screen and stay dengan aku , tolong aku iron baju , jerang air wuhuuuu. The main point is , Hugh Jackman tough sangat ! Sumpah aku cair. MUST WATCH !


Third is Johnny English. Yeah , ni second time la kan sebab dah takdak movie lain yang best. Klip 3GP ada tapi entah , tak rasa nak tengok and ehem pun taknak tengok. So , terpaksa la tengok lagiii. As you all know la kan , cerita dia memang superb and tak lekang gusi youu bila tengok. Tapi kali ni aku tak banyak gelak tapii sebaliknya. Aku senyap jeee. Yes. Before masuk cinema tu , aku teman ehem pegi toilet and ontheway nak masuk cinema , hantu Sunway Lagoon depan mata siap bawak kayu pak guard mana taktau and siap dengan make up. Mau tak terkejut , terus lari menyorok belakang ehem. Pfttt. Seumur hidup aku , aku tak penah kena kejadian macam tu bila nak masuk cinema. That's my first time. Ehem cakap , time tu hantu tuu tengok aku jaaa. Lagii laaa meremang. So , thats why sepanjang movie tu , aku senyap. And if teringat that incident pun , aku senyap. Till now. 

**Gambar takdaoooo sebab aku senyap. #takdak kena mengena.


p/s : Before enter the cinema tu , korang tengok sekeliling , mana la tau jadi macam aku...


Thanks guys for reading this entry !

No comments: