It's my right to tell anything in this blog
Enjoy reading guys :)
No SPAMMING please !
If you're unhappy , please click here
Please leave your url - shout box
So it's easy for me to follow yours


NO COPYCATS ALLOWED !

Kalu taknak dengar lagu , please scroll down and turn off :)



Wednesday, June 29, 2011

Butaaa ? 0_o

Hellooooooooooo guysss  ! :)

Fuhhh , gila lama tak update blog kan kan ? Sury laaaa busy memanjang , memang langsung tak ada masa nak update kat blog even nak on9 fesbuk pun curik curik ja. Sehari boleh katakan tak on9 pun ada.

Ok enough . Tujuan nak update ni pun sebab ada satu story pasal MATA. U know what , mata itu amat berharga bagi semua orang kan kan ? Tanpa mata kita tak bole hidup ooooo. Semua kerja memerlukan daya penglihatan ooo. Even nak korek hidung pun kena tengok guna mata kan ? So , ni kes besarrrrrrrrrrr munyiaaaa.

Lately ni , mata selalu buat hal , i dont know whyyyyy but maybe ada sangkut paut pasal kes hari tuuu. HARI TUU ? Yes , last month Min pegi kenduri and wearing contact lense , so siap siap dari pagi . Pagi tu dah pakai contact lense , and nak dijadikan cerita , Min pakai contact lense lebih dari 8jam. So , no wonder lah mata merahh kan . Tapi hari tuu mata pedih sangat sangat and merah dia luar biasa. Macam niiii 
.
.
.
.
.
WTF ? memang merah :(( but i stay cool lagiii time tu .

Balik je dari  kenduri tuuu , my sis terus nak pegi buat contact lense , so time kat kedai spec uh , one of the staff tegur i and cakap mata i terlampau merah . Dia pun takut nak tengok wuwuuu. Dia kata kalah Pontianak haish. Dia cakap maybe mata i dah kena infection and if i terus pakai , maybe boleh buta. What ? BUTAAA ? uhuk. Dan dan bukak contact lense kat situu jugak. Start dari hari tuu , Min terus puasa dari contact lense seminggu teheee sebab dia suruh jangan pakai contact lense seminggu and if lagi terukk ,terus pegi check.
After seminggu alhamdulillah my eyes is getting better and better :))

p/s : Staff tu cakap , semua orang ingat pakai contact lense sebulan means " beli 1hb Jun so expired 1hb July " , SALAH ok ! Dia cakapp , sebulan tu means , ikut berapa kali kita pakai , if sebulan , kiranya 30KALI kita pakai and bukan ikut date okay ? If dalam sehari kita pakai 4kali , dikira sebagai 4hari dah kita pakai . Get it ? 


Thanks guys  !

No comments: