It's my right to tell anything in this blog
Enjoy reading guys :)
No SPAMMING please !
If you're unhappy , please click here
Please leave your url - shout box
So it's easy for me to follow yours


NO COPYCATS ALLOWED !

Kalu taknak dengar lagu , please scroll down and turn off :)



Thursday, March 24, 2011

AKU BANGGA ^^

Assalammualaikum .

Korang suka makan puding tak ? Ok , not puding laa , but more to macam bengkang lah . Act , aku sendiri confused haha , aku sebut puding , kakak sebut bengkang . Sama ja la kot mana pon . 

Okay , aku bangga sebab aku berjaya buat bengkang@puding roti haha. Ok , aku memang kuno or whatever la. Orang lain dah reti buat , aku still terhegeh hegeh haha. Nonsense !


Tengok . Eh eh , pesal gambaoo macam ni ? Ok , just pakai henpon cokia , so centu ah -.-
Nampak sedap ? Tak ? eh sedap ? HAHA. 
Seriously , dalam masa yang singkat , puding aku habis hehe . Bangga la sikit kan. 
Here , aku kasi resipi . Tak susah , try la !

Roti butter scoth 
Susu dutch lady full cream 
telur 4biji 
esen vanila 
butter
tepung jagung
gula setengah cawan
kismis or pape je la ikot korang

  1. First , Korang pukul dulu susu full cream 2 cawan , gula setengah cawan , telur 4 biji and esen vanila . Biarkan
  2. Sapukan butter di permukaan mangkuk dan susunkan roti mengikut kreativiti .
  3. Tuangkan bancuhan tadi . Biarkan selama 1jam .
  4. After dah kembang , taburkan kismis or anything yang korang suka .
  5. Then , bakar dalam suhu 160 drjah / 20mins centu.
Done !

Cream :

  1. Panaskan 2 cawan susu full cream , lebih pun takpa . 
  2. Masukkan gula 2 sudu , ikot manis la senang
  3. Masukkan tepung jagung ikot kelikatan haha
Siap !

So , senang kan ? Buat laaaa !





No comments: