It's my right to tell anything in this blog
Enjoy reading guys :)
No SPAMMING please !
If you're unhappy , please click here
Please leave your url - shout box
So it's easy for me to follow yours


NO COPYCATS ALLOWED !

Kalu taknak dengar lagu , please scroll down and turn off :)



Thursday, February 24, 2011

Tips : Menghilangkan pecah pada tumit kaki -.-

Assammualaikum :)

Hii cik abang cik akak manis tehee . Hari ini ada satu petua nak share bersama . Meh meh . Jangan malu maluu , jangan sogan sogan yaaaa .

Topik hari ni ialah kaki . Ingat tak entry lepas lepas ? Pasal buku petua tu ? Yes . Ni one of the petua yang ada dalam buku tuu . Start dengan kaki ok . Dari bawah ke atas O_o

Nowadays banyak kan wanita wanita yang pecah pada tumit kaki . Including me ! Menyeksa and memang tak suka . Ni sebab banyak berjalan plus berdiri bukan main lama. So , lepas ni kurang kurangkan okayy :)

PETUA 1 : Panaskan lemak ayam hingga cair. Kemudian sapukan pada tumit yang pecah tadi . Amalkan setiap malam before tidur okay sayanggg ^^

PETUA 2 : Ambil setengah cawan biji asam jawa yang telah digunakan. Basuh bersih bersih kemudian goreng tanpa minyak hingga garing o_0. Once dah garing , angkat and tumbuk hingga halus. Campurkan satu camca teh , minyak zaitun atau minyak bayi . Kacau hingga pes. Rendam kaki selama 20minit dalam sebesen air kemudian lap hingga kering. Kemudian sapu pes tadi ke bahagian tumit. Biarkan kering . Amalkan 2 kali seminggu .

PETUA 3 : Ambil beberapa ulas bawang merah , tumbuk sehingga keluar air. Pupukkan hampas bawang ke tumit yang merekah tadi. Lakukan selalu untuk keberkesanan yang hebat kaw kawww ! :))

Goodluck ! :)

4 comments:

Mainur Hasnah said...

thanks petua.. just nak mention shoutmix ni m'ganggu sikit..sebab jadi besar penuh page susah nak baca entri :)

Yasmin said...

really ? So sorry . Kt i ok je :(
OK i da ubah tehee ;)

fyna said...

sis senang je..pakai selipar bulu2 dalam rumah..haha..sebab rumah sis ni lantai sejuk2..so xde pecah kaki =P

Yasmin said...

yeke ? Nnt kena beli selipar bulu jugak lah tehee :)