It's my right to tell anything in this blog
Enjoy reading guys :)
No SPAMMING please !
If you're unhappy , please click here
Please leave your url - shout box
So it's easy for me to follow yours


NO COPYCATS ALLOWED !

Kalu taknak dengar lagu , please scroll down and turn off :)



Tuesday, January 11, 2011

Tutorial : Macam mana nak wat tabs macam kat atas ? :)

Assalammualaikum ;)

Straight to the point terus eh ? Okay okayy tehee. Actually ramai tanya macam mana aku buat tabs kat atas , ada amek code dari mana mana ka ? Ok nak jawab ni , excited tak excited tak haha. Actually tak ada. Semuaaaaa ceq amek dari blogger ni jugak means , yang blogspot ni sediakan. Memang hari tu ada curik curik code dari blog blog lain tapi 90% tak jadi and 10% jadi , tu pun kecikkkk and tak bole nak link link bagai. So , wa amek inisiatif godek godek dalam blogger jee. And finally dapattttttt ! So , sini sini ! Nak shareeee. Yang dah tauu , senyap senyap ja bhaha XD



Ok , first sign in blogger andaa anda and anda sekalian. 

sila click gambar untuk tumbesaran hebat ! 


Click new post macam nak click untuk post entry tu.



Then click edit pages 



Click new page




Ok , sekarang ikot step .
1 - page title kan ? Ikut suka nak letak apa. Cth : Shoutbox ; list blog 
2 - tulis je pape korang nak. Macam post entry baru la. Nak letak code gadget pun boleh. Cth : Code shoutbox and url list blog followers. Faham ?
3 - Then publish ! And tengok belog korang. Jadi tak ?
Kalau tak jangan marah hee.


Haaa , jadi tu jadi tapi mesti dye jadi kecik kecik kan ? And kaler kurang menarik kan kan ? Ok senang.


pergi dekat design then click template designer


Then click advanced 


Then click tabs text. Dekat sini kita boleh ubah tulisan tabs kita tu , size and colour :)

Habes daa. Jadi ? Kalau tak , inform okayyy :) I buat macam ni jee and jadi macam di atas.





Thanks guys for reading ;)

7 comments:

fariza fauzi said...

yeay dah pandai !!
maceh cikgu ! :)
<3333

onlyMYNN said...

sama sama hehe ;)

yash . said...

ohhh iloveyoukak<3

onlyMYNN said...

hehe , love you adik :)

fyna said...

wah pndai! sis pon nk gk wt cmni tp xreti..pasni sis nk wat la! thanks aduk syg

Azrina said...

min..thx..dh pandai bt skrg..

onlyMYNN said...

hehe , no probs inaa ;)