It's my right to tell anything in this blog
Enjoy reading guys :)
No SPAMMING please !
If you're unhappy , please click here
Please leave your url - shout box
So it's easy for me to follow yours


NO COPYCATS ALLOWED !

Kalu taknak dengar lagu , please scroll down and turn off :)



Sunday, December 12, 2010

Nak balik penang ! :(

Assalammualaikum :)

Haa , entry kali ni aku sedih. Gila bapak sedih tak nampak ka ? Hurm , seriously aku nak balik penang !  Rindu sana. Wuwuuuu. Banyak kenangan aku kat sana kalu nak dibandingkan dekat Sg Petani ni. Actually aku pindah Sg Petani since aku darjah 4 kot tak silap. Seyesly time pindah sini , aku non stop nangis nangis macam budak kecik mintak susu. Aku taknak aku taknak. Sebab apa aku taknak ? 




Aku dilahirkan di Penang , Hospital Besar Penang , Georgetown and dibesarkan di Penang gak and for sure aku nak stay sana ! 



Pic from google.

Secondly , aku rindu ni. Dulu aku stay sini. Oh , bukan dalam lokap tu okay. Actually my late father keje polis so , kitaorang kena stay kat perumahan diorang ( known as berek  ) . Time aku dilahirkan pun , terus aku stay sini. Before this stay perak and tahun 1985 baru pindah penang.  Seriously banyak kenangan aku kat sini. Dulu time kecik kecik aku suka tunggu kat luar rumah sambil tengok kat bawah , time tu rumah aku tingkat 2 so memangla kena tengok bawah. Cuba teka kenapa aku tengok bawah hee ? Sebab dulu satu hari ada sorang pakcik bawak sekor kuda masuk kawasan balai. Serious time tu aku cuak gilaaa. Excited nak naik kuda. And i got it hee. Semua anak anak pegawai time tu naik hee. Start hari tu tiap tiap hari pepagi dah jadi kewajipan bagi aku duduk kat depan umah sambil tunggu pakcik "kuda" mai. Tapi tak mai pon -.-



Thirdly , aku rindu keadaan time ni hee. Tau tak kat mana ? Tengok tiang besooo tu and laut cukup ;) Hee , actually dulu dah jadi hobby satu family , mengai ( memancing ) bawah jambatan Penang. Time tu akulah paling excited sebab aku suka mengai. Seriously memang best sebab boleh mandi wuwuuu :) Nak lagiii macam tuuu. Sekarang ada lagi dak orang mengai bawah ni haa ? -.-




Picture dari google .



Fourthly , aku rindu sini. Lari lari kat sini sambil pegang lampu yang bila ketuk ketuk ada lampu tuu. And kalu simpan dalam refri semalaman pon , dya akan bercahaya. Ingat tak ? Penah main ? Hee , serious best ! Malam malam ja satu family akan lepak sini sampai 2 3 pagi. Awat Sp takdak ? Ehlaa -.-




Sini sini ! Kewajipan lagi hee. Nasi kandar sini memang ummps . Fav nasi kandar my family hee. Aku pon dah lupa area mana , tapi dekat dekat dengan area bukit jambul kot. Tak silap lah -.-
Satu g dekat Kapitan Gurneyy fuhh. Memang duniaa hee. Dya punyaa nasi briyani. Hee , p try taww ;)


Nak penang ! -.-

Thanks guys for reading :)

No comments: