It's my right to tell anything in this blog
Enjoy reading guys :)
No SPAMMING please !
If you're unhappy , please click here
Please leave your url - shout box
So it's easy for me to follow yours


NO COPYCATS ALLOWED !

Kalu taknak dengar lagu , please scroll down and turn off :)



Friday, November 12, 2010

petua : Rambut gugur

Hell okayyy . Amat tidak suka bila berada dalam situasi macam ini. Situasi apa ?
Ohh , actually sejak berminggu minggu , berbulan bulan rambut suka gugur. Ohh kenapa ? Stress kah ?
But , dalam dua hari ni dah mula okayy which is good ! Tak larat nak sapu bilik dua tiga kali dalam sehari huhu. I know , bukan i sorang ja dalam this situation , maybe ramai lagi kan ? Taw tak apa factors yg menyebabkan rambut sentiasa gugur nih ? Here it is , I dah list down ;


genetic
stress
diet yang teruk
faktor hormon
pengambilan ubat ubat yang menjejeskan pertumbuhan rambut
masalah tempurung rambut
putus haid

Macam mana nak elak huh ?

Ada orang cakap yang yogurt baik untuk rambut. Yogurt yang dilumurkan di kulit kepala membantu mengeluarkan haba panas yang terperangkap di kulit kepala, menyejukkan dan membina semula nilai pH yang seimbang bagi kulit. Ini dapat mengelakkan keguguran rambut kerana kepanasan kepala yang berlebihan akan menyebabkan akar rambut tidak kuat dan mudah gugur.
Buah avocado pon elok untuk kulit kepala untuk merawat rambut kering and rambut mudah putus.

So , try lah :)